Lajme

by / on April 10, 2017 at 3:08 am / in Lajme

Ministri gjerman kërkon Sheriatin

Ministri i Drejtësisë në Gjermani Jochen Hartloff, sërish ka propozuar që disa pjesë të sistemit ligjor të merren nga sistemi ligjor islam (Sheriati) dhe të futen në sistemin ligjor gjerman. Por, propozimi i tij për të krijuar një sistem ligjor paralel (siç u perceptua nga opozita) ngjalli kritika të forta tek kundërshtarët, opozita i kërkoj edhe të japë dorëheqje, duke […]

Read more ›
by / on April 10, 2017 at 3:08 am / in Lajme

Sa shumë tmira na jep Allahu: Në botë ka më shumë se 60 mijë lloje të pemëve

Nga shtetet me numrin më të madh të pemëve, kryeson Brazili, me gjithsej 8.715 lloje ndërsa numri më i vogël është regjistruar në Amerikën e Veriut ANKARA (AA) – Të dhënat e mbi 500 organizatave të cilat veprojnë brenda Unionit për mbrojtjen e kopshteve botanike (BCGI), flasin se në botë aktualisht ka 60.065 lloje të pemëve, raporton Anadolu Agency (AA). […]

Read more ›
by / on April 10, 2017 at 3:07 am / in Lajme

Unë jam e sëmurë prej magjisë (pyetje)

Es-selamu alejkum! Unë jam e sëmurë prej magjisë. 1. A ka ndikim xhini në imanin tim? Unë falem, falënderoj Zotin, dhe mundohem t’i kryej të gjithat obligimet e mia me përpikëri, por megjithatë unë ndihem shumë keq, shpirti më është ngushtuar, nuk ndiej aspak kënaqësi kur kryej ndonjë adhurim, ndodh qe ndihem mirë për pak çaste, mirëpo ajo zhduket menjëherë. […]

Read more ›
by / on April 10, 2017 at 3:06 am / in Lajme

Çfarë është Dexhalli dhe çfarë mundet të bëjë? (pyetje)

Pyetja: Kam dëshirë të di se çfarë është Dexhalli dhe çfarë mundet të bëjë? Përgjigja: Falenderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.Resulullahu (salallahu alejhi ue selem) në shumë hadithe na paralajmëron për disa ngjarje […]

Read more ›
by / on April 10, 2017 at 3:06 am / in Lajme

Çfarë duhet të bëj ai që humb namazin e Xhumasë ?

Pyetje: Nese dikush vjen diten e xhuma nderkohe qe namazi ka perfunduar, por aty sheh nje person te cilit i ka mbetur nje rekat pa falur dhe i bashkangjitet ne namaz, si duhet ta plotesoje namazin e tij, si namaz dreke apo namaz xhumaje? Pergjigje: Falenderimi i takon Allahut. Ai duhet ta plotsoje si namaz dreke sepse e xhumaja i […]

Read more ›
by / on April 10, 2017 at 3:02 am / in Lajme

Puna ose Xhumaja

Eselamu Alejkum, hoxh nje pytje : une hoxh jetoj ne zvicer e insha’Allah do te ja nisi me punu ama problemi esht se xhumahen zor esht. mue nuk me vjen mare mi than shefit per xhuma ama do vlazni me kan than nje her bane fshetazi naj her duhet me lan ket se ne zvicer nuk ka mundesi me punu […]

Read more ›
by / on April 10, 2017 at 2:55 am / in Lajme

Edhe një doktor i shkencave Islame i shtohet shqiptarisë

Hoxhë Enall Jakupi nga Gostivari sot ka mbrojtur temën e doktoratës në Universitetin Islamik të Medinës. Tema e doktoratës ishte: “Bazat e Kulturës Islame dhe ndikimi i saj në historinë e njerëzimit, të nxjerra këto baza nga libri Musanef i Ibn Ebi Shejbe”. Ibn Ebu Shejbe ka qenë mësuesi i Imam Buhariut dhe Imam Muslimit. Ai ka bërë një libër […]

Read more ›
by / on April 10, 2017 at 1:53 am / in Lajme

Ëndrra i bëhet realitet, Erjadi shpërthen në vaj n’Kosovë Show [Video]

Para disa javësh në emisionin n’Kosovë Show, një fëmijë i paftuar mahniti të gjithë me zërin e tij. Drejtuesi i emisionit, Shpëtim Desku e mbajti fjalën dhe Erjad Karpuzi tashmë është duke i përgatitur dy këngët e para të tij. Erjad Karpuzi kësaj radhe erdhi si i ftuar në emisionin n’Kosovë Show. Ai foli për jetën e tij dhe përpjekjet […]

Read more ›
by / on April 6, 2017 at 4:14 am / in Lajme

Nuk mund të besoni se çfarë domethënie kanë vijat në dorën tuaj!

Me mijëra vite, njerëzit kanë lexuar pëllëmbët e dorës së një personi dhe kanë mundur të tregojnë për emocionet dhe karakterin e tyre. Në fakt, kjo edhe mund të jetë shumë e vërtetë, pasi që shënimet e mëposhtme me të vërtetë që janë të sakta! 1. Nëse keni këtë vijë në dorë, jeni shumë ambicioz! Jeni i/e pavarur, inteligjent, dini […]

Read more ›
by / on April 5, 2017 at 4:00 am / in Lajme

Të gjitha truket për të mos hekurosur (pothuajse) kurrë

Hekurosja është pa dyshim një nga punët e shtëpisë më të urryerat! Por duke zbatuar disa rregulla në fazën e larjes dhe të tharjes, ju mund ta përdorni hekurin e rrobave shumë rrallë, por ama pa dalë xhiro me veshje të zhubravitura sikur ju dhe të afërmit tuaj të ishit të lënë pas dore! Nëse do të braktisni hekurin, do […]

Read more ›